De Stentor:vechtdal

05-02-2024 08:15

Lezers helpen lezers: knuffel gezocht • rubberen boot aangeboden

De ene lezer heeft iets nodig, de ander biedt iets aan. In de rubriek ‘Lezers helpen lezers’ verbindt de Stentor al jaren mensen met vraag en aanbod. Met succes. Nu ook online.

04-02-2024 13:02

TKA boekt eenvoudige zege, VENO blijft in Steenwijkerwold met lege handen achter en AZC wint opnieuw

VENO boekte vorige week een 5-0 overwinning op Zuidwolde en hoopte die in Steenwijkerwold een goed vervolg te geven, maar kreeg op de valreep een flinke tik te verwerken. AZC blijft daarentegen winnen in de derde klasse B, terwijl Dalfsen nog altijd wacht op de eerste competitiezege. SV Vaassen mag ook na het bezoek aan TKA nog altijd geen drie punten bijschrijven.

03-02-2024 13:24

Enorme ontlading bij Heino na late treffer tegen Rohda, csv Apeldoorn voorkomt eerste zege voor Voorwaarts

Door de nederlaag van VVOG bij Be Quick 1887 wist Rohda Raalte dat het bij een overwinning op Heino de derde plek in de vierde divisie D zou veroveren. Maar het liep anders. Een late treffer van Tim Referink zorgde voor een daverende verrassing. SC Genemuiden klom in de derde divisie A wél naar de derde plaats. In dezelfde competitie deed Staphorst goede zaken op Urk, terwijl DVS’33 zich langzaam maar zeker serieuze zorgen moet gaan maken.

28-01-2024 13:24

Sallandia overleeft spannende slotfase, VENO weet weer wat winnen is en nieuwe nederlaag voor Dalfsen

Lang wist VENO niet te winnen, maar zondagmiddag was het eindelijk raak. En hoe. De formatie uit Vollenhove speelde Zuidwolde naar een ruime nederlaag en doet daarmee goede zaken in de strijd om handhaving. Sallandia kan eveneens terugkijken op een geslaagde middag. De Deventenaren waren op eigen veld te sterk voor Diepenveen. SV Dalfsen wacht daarentegen nog altijd op de eerste competitiezege van het seizoen.

27-01-2024 14:01

Heino incasseert gelijkmaker van Berkum, Overwetering draait derby om

Er staan deze zaterdag weer wat prachtige affiches op het programma in het regionale amateurvoetbal. Zo gaat DVS’33 Ermelo op bezoek bij SC Genemuiden, is Sparta Nijkerk de gastheer van SV Urk en staat er in Apeldoorn een historische derby op het programma. Volg alles in ons liveblog!

26-01-2024 08:00

Peter en Vera zijn swingers, maar hun vrienden en familie weten dat niet: ‘Willen niet dat het gevolgen heeft’

Het begon allemaal toen ze als dertigers uit nieuwsgierigheid een parenclub bezochten. Sindsdien gaan Peter en Vera Zandveen (beiden halverwege de vijftig) door het leven als swingers. Hun boek Swingende Liefde geeft een inkijkje in de wereld van parenclubs, thuisfeestjes en sites voor swingers. En hun vrienden en familie? Die weten helemaal van niks.

25-01-2024 07:00

Buurtconciërges zijn er voor een praatje of klusje en ‘geven meer kleur aan het leven’

Na enkele maanden proefdraaien mag de buurtconciërge nu al een succes genoemd worden. Dat concludeert welzijnsorganisatie De Stuw, de initiatiefnemer van Buur&Zo, zoals het project officieel heet. Vandaag is de officiële aftrap.

20-01-2024 21:23

Konijnen, duiven en zelfs eieren bij Noordshow in Hardenberg langs de meetlat: ‘Thialf voor kleindieren’

Konijnen, cavia’s, duiven, parkieten en zelfs alpaca’s. Zo’n tienduizend dieren waren dit jaar aanwezig bij de Noordshow in de Evenementenhal in Hardenberg. En om en nabij net zoveel bezoekers, uit Nederland en daarbuiten. Drie dagen stond de Evenementenhal in Hardenberg in het teken van de grootste nationale tentoonstelling van kleindieren. ,,Wat Thialf is voor het schaatsen, is Hardenberg voor de kleindieren.’’

20-01-2024 13:30

SV Urk overtuigt weer eens, Sparta Nijkerk stelt teleur, KHC verslaat Alcides en Unicum blijft in het spoor van Hierden

Sparta Nijkerk had uitstekende zaken kunnen doen en zelfs op gelijke hoogte met SC Genemuiden kunnen komen, ware het niet dat er met 3-1 werd verloren bij Rijnvogels. DVS’33 en Staphorst beleefden eveneens een teleurstellende middag in de derde divisie A, terwijl SV Urk juist een zeer comfortabele zege wist te boeken. In de tweede klasse H blijft de strijd tussen Hierden en Unicum onverminderd spannend. Ook d’Olde Veste’54 en KHC blijven in hun competitie keurig meedoen om de titel.

19-01-2024 06:00

Informeel je zaak bepleiten bij raadsleden in Dalfsen: van ‘fantastisch’ tot ‘valt wat tegen’

Tien Dalfsenaren kwamen gisteravond af op de eerste informele gespreksavond met gemeenteraadsleden. Is het alternatief dat de gemeente heeft bedacht voor het traditionele inspreekrecht daarmee een succes of juist niet? Daar wordt verschillend over gedacht, zo bleek.

15-01-2024 18:00

Bevrijdingsfestival Overijssel in Zwolle uit de brand door geld van kabinet: ‘Echt revolutionair’

,,Echt revolutionair”, noemt Bevrijdingsfestival Overijssel-bestuurslid Hans Laroes een nieuwe stap van het demissionaire kabinet. Niet alleen zijn alle bevrijdingsfestivals in het land gered door een subsidie van één miljoen euro voor dit jaar, maar er komen ook afspraken voor later. ,,Voor het eerst erkent de landelijke overheid een rol te hebben.”

14-01-2024 10:30

‘Richard’ (37) uit Sierra Leone rapt over warme opvang in Oudleusen: ‘Ik kreeg tranen in mijn ogen’

Sinds kerst verblijft hij in de noodopvang in Oudleusen. Volgende bestemming: Lemelerveld. Sulaiman ‘Richard’ Kamara (37) uit Sierra Leone is dankbaar voor de hulp en de vriendelijkheid. Als professioneel zanger brengt hij dat tot uiting in een ode. ,,Ik kreeg tranen in mijn ogen.”

06-01-2024 06:00

Hervormden en Gereformeerden gaan samen verder: ‘We willen als kerk voor het hele dorp van betekenis zijn’

Per 1 januari zijn de Hervormde gemeente en Gereformeerde kerk in Nieuwleusen formeel samengegaan tot één ‘Protestantse gemeente te Nieuwleusen’. Daarmee is een proces afgesloten dat meerdere generaties teruggaat en verscheidene malen opnieuw werd opgestart.

04-01-2024 19:00

Berend Jan Warmelink (77) uit Ommen overleden: slagvaardig bestuurder en agrariër

,,Een echte Saks.’’ Zo bestempelt oud-gemeentesecretaris Jan Mulder zijn vriend Berend Jan Warmelink uit Ommen. ,,Hij was vriendelijk, kon goed luisteren en probeerde altijd goede oplossingen te vinden. Je wist altijd precies wat je aan hem had.’’ Warmelink overleed op 30 december onverwacht op 77-jarige leeftijd.

28-12-2023 19:41

Nieuw boek brengt ‘onbekend’ Landgoed Jagtlust eindelijk tot leven: ‘Kanaal betekende einde van het landgoed’

Tot voor kort was er nog maar weinig bekend over het voormalige landgoed Jagtlust in Nieuwleusen. Dat ligt nu anders, want René Fokkert en Gees Bartels-Martens schreven er een boek over waarin ze verleden én heden van het kleine landgoed uitdiepen. Twee jaar lang spitten in archieven en documenten resulteerde in tal van wetenswaardigheden over Jagtlust, dat bestond van circa 1770 tot 1833.

19-12-2023 06:00

Gerard, Brenda en Henk wonen in ‘afvoerputje’ van vier gemeenten: ‘Werden ineens windmolens gebouwd’

Het is een naamloos gebied op het snijvlak van de gemeenten Dalfsen, Zwolle, Staphorst en Zwartewaterland. Door de ligging zijn de bewoners afhankelijk van de besluitvorming van afzonderlijke lokale overheden. Dat leidt tot onverwachte ontwikkelingen, die elkaar soms zelfs in de weg zitten. Hoog tijd dus om de kansen en bedreigingen op lange termijn in kaart te brengen, vinden de bewoners.

16-12-2023 13:19

HHC incasseert late dreun, SC Genemuiden herstelt zich en Staphorst boekt belangrijke zege op DVS’33

Een overwinning was meer dan welkom geweest voor HHC, zeker met het oog op de bekerkraker tegen AZ. Maar een laat doelpunt van Katwijk liet de ploeg uit Hardenberg met lege handen achter. SC Genemuiden boekte daarentegen een belangrijke overwinning en ook Staphorst gaat met een lekker gevoel de winterstop in. Dat geldt niet voor SV Urk en VVOG na de pijnlijke nederlagen bij respectievelijk DOVO en Buitenpost.

14-12-2023 06:00

Bertus is hoopvol over ouderenwoningen in Dalfsen: 'We gaan dit voor elkaar krijgen’

De kans op zogeheten hofjeswoningen neemt toe nu de gemeenteraad van Dalfsen eind november besloot om meer socialewoningbouw te realiseren in de nieuwbouwwijk Oosterdalfsen. Initiatiefnemer Bertus Leijenhorst vindt het raadsbesluit een opsteker voor de initiatiefgroep Hofjeswoningen. ,,Tot voor kort was het stedenbouwkundig plan leidend, maar daar kunnen we nu weer open over praten.”

11-12-2023 16:00

Een kerstsong in Sallands dialect? The New American Farmers hopen op een hit met Ren Ren Roelof

Een kerstsong in het Sallands dialect, die hadden we nog niet, dachten Henri Grootenhuis en zijn collega’s van The New American Farmers. En dus namen ze er eentje op: Ren Ren Roelof, een dialectcover van een oude kerstsong van Chuck Berry.

10-12-2023 13:19

Heino in zwaar weer, Rohda Raalte wint moeizaam maar doet uitstekende zaken en Ruurlo ontsnapt

Heino had op bezoek bij Be Quick 1887 uitstekende zaken kunnen doen in de strijd om handhaving, maar het woordje ‘had’ verklapt het al: dat is niet gelukt. De ploeg van trainer Martijn de Vogel leed een pijnlijke nederlaag en moet zich stilaan zorgen gaan maken. Rohda Raalte heeft de zaken daarentegen uitstekend voor elkaar, zeker na de overwinning op Quick’20. WWNA versloeg SC Klarenbeek, terwijl Ruurlo op de valreep een punt pakte tegen koploper MVV’29.

09-12-2023 13:23

Voorwaarts blijft wachten op eerste zege, SC Genemuiden gaat onderuit en Sparta Nijkerk wint in Ermelo

Sparta Nijkerk is sinds de bekernederlaag tegen Fortuna Sittard goed op dreef, maar leek op bezoek bij DVS’33 tegen puntenverlies aan te lopen. Een comeback in de tweede helft zorgde er echter voor dat het alsnog met de volle buit van het veld stapte. Go Ahead Kampen deelde een late dreun uit aan Flevo Boys, SV Urk wist opnieuw niet te winnen en HHC gaf een voorsprong uit handen in Amsterdam. SC Genemuiden bleef zelfs met lege handen achter, Voorwaarts moest genoegen nemen met een punt.

06-12-2023 06:00

Vrees dat Backxlaan straks Nieuwleusen splijt: ‘Geld mag nooit belemmering zijn voor veiligheid’

Geef verkeer van rechts overal voorrang, zorg voor veiliger oversteekplekken voor fietsers en voetgangers bij de rotonde bij De Spil, maak de Prinses Beatrixlaan geschikter als ontsluitingsweg voor het dorp en denk na over een ontsluitingsweg voor de nog te realiseren nieuwbouwwijk Oosterbouwlanden.

06-11-2023 12:39

Vechtdal in gesprek met landbouwminister Piet Adema van ChristenUnie

Demissionair landbouwminister Piet Adema is dinsdag 7 november op bezoek in het Vechtdal. Hij brengt in de middag een werkbezoek aan het bedrijf Binnendijk in Witharen. ’s Avonds is Adema aanwezig op een publieksbijeenkomst van CU in De Wiekelaar in Oudleusen.

05-11-2023 13:23

WWNA ontsnapt, geen vuiltje aan de lucht voor Wacker en Robur boekt derde zege van het seizoen

Na de derde plaats in het afgelopen seizoen hoopt Wacker opnieuw een gooi naar de titel te kunnen doen. De ploeg uit De Wijk draaide de voorbije weken wat stroef, maar rekende vanmiddag overtuigend af met Dwingeloo. Robur et Velocitas boekte eveneens een goede overwinning. WWNA knokte zich tegen Activia naar een punt, SV Schalkhaar kon niet winnen van Vorden en Witkampers versloeg Warnsveldse Boys.

04-11-2023 13:29

Wijhe’92 houdt stand, WSV geeft op valreep zege uit handen, Rohda Raalte en Berkum in evenwicht

Rohda Raalte beleeft een goed seizoen in de vierde divisie D. De ploeg van trainer Laurens Knippenborg haalde negentien punten uit de eerste negen wedstrijden en kon bij een overwinning op Berkum op twee punten van de koploper komen, maar de ontmoeting eindigde in 1-1. WSV gaf op de valreep een zege uit handen. HHC schreef eerder op de dag voor het eerst sinds 16 september drie punten bij, SV Urk beleefde daarentegen een middag om snel te vergeten. Wijhe’92 sloot de speeldag af met nipte winst tegen Heeten.